Hem

Familjedaghemmet

Alborga natur och lek

Pedagogisk omsorg och lärande i naturnära miljö

Familjedaghemmet bedrivs i en villa i Alborga by i Valbo och är ett alternativ till förskola för barn i åldrarna 1-5 år. Här får barnen vistas i en liten barngrupp i en lugn och trygg hemmalik miljö. Verksamheten bedrivs till största del utomhus med närhet till djur och natur. Allt beroende på väder och vind samt utefter barnens intressen och nyfikenhet. Här arbetar vi för att barnen ska känna att de får inflytande i sin vardag och i verksamheten för deras lust att lära och utvecklas på bästa sätt.

Vi bor med närhet till skogen dit vi går flera gånger i veckan och utforskar tillsammans. Vi har även en stor tomt och vistas till stor del på vår skyddade baksida där vi har gungor, sandlåda, leksaker och plats för att odla tillsammans. Barnen får även hälsa på hos olika djur hos en av byns bönder som vi har ett samarbete med. 

Information

Om familjedaghemmet

Öppettider

06.30-18.00 (Mån-Fre)

Husdjur

Katter finns i hemmet

Ansök om plats

Kontakta dagbarnvårdaren

Lokal / Hem

Verksamheten bedrivs i hemmet.

Verksamheten

Mål och visioner

Mina mål och visioner för verksamheten är att barnen ska känna ett lugn utan stress, glädje att lära och få göra det i sin egen takt, chans att pröva och upptäcka sin förmåga. Dom ska kunna känna trygghet och lära sig att ta hand om sig själva, varandra, djur, natur och vårt jordklot på bästa sätt.

En förutsättning för trygga barn är att föräldrarna känner sig trygg att lämna sitt barn hos mig. För att uppnå det är det av yttersta vikt att ha ett välkomnade bemötande samt en tydlighet och bra dialog med vårdnadshavare.

Bilder från verksamheten

Bildgalleri

Om mig

Camilla Schmidt

Mitt namn är Camilla Schmidt. Min familj består av min man Tobias och våra tre gemensamma barn. Jag är utbildad barnskötare, har arbetat i Gävle kommun i 26 år inom särskolan, förskolan och som dagbarnvårdare tills jag valde att öppna Alborga lek och bus genom C Företaget. Vi bor i en villa med våra katter i Alborga by i Valbo med närhet till djur och natur där jag också tidigare i kommunal regi drivit pedagogisk omsorg.

Kontakt

Har du några frågor?

Kontakta mig

Adress
Persborgsvägen 41
818 92 Valbo

VISA KARTA

Telefon
073-049 88 39

E-post
alborga@cforetaget.se

Huvudman
Olle Hallin, 070-792 09 33
olle.hallin@cforetaget.se

Klagomålshantering
Länk